dijous, 4 de juliol del 2013

Un estiu de lectures (I)


L'estiu és el temps més apropiat per llegir, no anem amb presses ni neguits i el sol ens il·lumina durant moltes hores. Ens serà molt profitós agafar un llibre i llegir. Alguns, de bon matí, escoltant el suau xiuxiueig dels ocells; altres a l'ombra d'un desmai, d'un pi, d'una magnòlia, prop d'un roser; o al capvespre, contemplant una posta de sol; són moments idonis per fer una estona de lectura. Això ens aproparà a la natura i, sens dubte, també a Déu.

El llibre és un bon company de camí per a tothom, amplia la nostra cultura, enriqueix el nostre vocabulari, ens distreu i també ens ajuda espiritualment.

Durant tres dies us recomanarem uns quants llibres: avui dedicats a adolescents i, en propers posts, també n'hi haurà per a joves, adults i gent gran.

Per adolescents:

"Déu", de Lluís Cortés. 
Editorial Claret. Col·lecció "El brí", núm 31. 56 pàgs.

És un llibre breu però dens. Un meravellós mitjà de pregària que, poc a poc, ens revela que Déu ens estima. En la lectura pausada dels breus versets de la Bíblia ens convida a copsar que som apòstols de Crist enmig d'aquest món ple de sorolls, neguits, guerres, enveges, rancúnies, gelosies... però on, també, hi ha una espurna d'esperança que no s'apaga i ens esperona per caminar vers Déu i ajudar a tots aquells que ens necessiten, ja que estimar és comprometre's.


"Més important que la meta és el camí", de Teodor Suau
Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Col·lecció "El gra de blat" núm. 104. 128 pàgs.

L'autor fa una suggestiva relectura del mite d'Ulisses on l'experiència fonda rau en el viatge. Fa una comparança entre el viatge d'Ulisses i el nostre viatge amb Jesús de Nazaret. Cal estar disposat a seguir el camí encara que sigui difícil.
Hi trobem nombroses referències als Salms i també cites del Nou Testament que, sense cap dubte, són un excel·lent mitjà per a la pregària.



"A petits glops", de Josep Ollé
Editorial Claret, Col·lecció "Els daus" núm, 155, 148 pàgs.

L'autor ens presenta unes quantes reflexions que són com petits estels que donen una mica de llum a la nostra vida.

Comença cada capítol amb una frase de la Bíblia i després fa un breu comentari a l'esmentada cita. Mossèn Ollé, en els seus pensaments, ens convida a tenir sempre la nostra mirada vers Déu, un Déu que es fa proper als homes, als qui tant estima, i vol que aprenguin a viure amb alegria, il·lusió, amor, entusiasme...