dimecres, 13 de març del 2013

Habemus Papam!

Moments d'intensa emoció. Passava molt poc de les 7 de la tarda quan la gent aplegada a la Plaça de Sant Pere arrancava en crits i aplaudiments de joia: Fumata blanca! Ja tenim Papa!... i llavors les campanes han començat a repicar. Què maco sentir el seu so alegre mentre les càmeres enfoquen les cares d'il·lusió i felicitat de la gent!!


Ha passat una mica més d'una hora i ja hem pogut conèixer qui és el Nou Sant Pare, el Cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio, que, en el seu pontificat, tindrà el nom de Francesc.


Després de saludar, amb un senzill "Bona tarda", ha fet broma dient que els seus germans cardenals han anat a buscar el Bisbe de Roma gairebé a la fi del món, fent referència a la llunyania d'Argentina. I, després, ha demanat una pregària pel Papa emèrit, Benet, i, començant ell mateix, tota la Plaça i els que ho seguiem des-de casa, l'hem acompanyat en un Parenostre, Avemaria i Glòria. Ha dit que preguem els uns pels altres, en una gran fraternitat i ha demanat que, abans de donar-nos la benedicció, preguéssim uns instants per ell. Així ho hem fet i ho seguirem fent. Què el Senyor beneeixi el Papa Francesc!!