dimecres, 28 de setembre del 2011

Pregant a la Mare de Déu...


Diumenge passat, a l’homilia de missa de 10, el mossèn va repetir algunes de les frases de la preciosa meditació dels misteris de Glòria que va escriure pel Rosari de torxes de la vigília de la Mare de Déu de Misericòrdia.

"Oh cristià, si la teva vida navega pel mar tumultuós vés a Maria, ella és l’estrella del mar. Si la teva vida coneix les nits del dolor i de l’odi, vés a Maria, ella és l’estel del matí. Si la teva vida coneix la tristesa, vés a Maria, ella és la causa de la nostra alegria. Si la teva vida coneix el pecat, vés a Maria, ella és el refugi dels pecadors; si la teva vida coneix la malaltia, ves a Maria ella és la salut dels malalts i consoladora dels afligits."

I llavors, en l’homilia, ens va relacionar aquest fragment amb la coneguda pregària de Sant Bernat.

"Recordeu-vos, oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s'ha sentit dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili, hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge mare de les verges, i, encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana; no desoïu, oh Mare de Déu, les meves súpliques, ans bé escolteu-les propícia i acolliu-les favorablement. Amén."


Preguem, doncs, a la nostra mare que ens estima moltíssim; ella sempre ens escolta, ens dóna refugi i protecció.

(Recordeu que als Documents de la barra lateral del blog tenim el text sencer de la meditació escrita pel mossèn pel Rosari de Torxes)