divendres, 26 d’octubre del 2018

Hem començat el curs de catequesi


Amb il·lusió i alegria per part de tots (nenes i nens, pares, catequistes i mossèn) hem començat un nou curs de catequesi. No és estranya aquesta alegria perquè Jesús hi és present.


És una llàstima -tot i que és lògic- que, per la qüestió dels drets d’imatge, no puguem mostrar-vos fotografies de la Missa d’Inauguració de Curs i d’enviament dels catequistes. Fou una celebració joiosa, participada, en la qual Jesús va ser el centre de tot.

El nombre de nenes i nens inscrits enguany és de 45 en el primer curs i 61 en el segon. També us informem que aquest curs han començat dues catequistes noves en aquest important servei.

Els objectius de la catequesi d’enguany són dos:

A.- Introduir els infants en la pietat. Aquesta paraula significa que els nens i les nenes sentin dins del seu cor la presència amorosa de Déu i aprenguin a pregar. Ens hem adonat que una catequesi que no sigui vivencial no arrela ni és fructuosa. El temps de catequesi ha de quedar com una vivència interior de Déu que val per tota la vida.
B.- Aprendre el llenguatge de la fe i que els infants sàpiguen dir els continguts de la fe. Un nen o una nena ha de tenir paraules per dir la seva fe, per això hem reeditat el catecisme propi de la parròquia perquè el treballin.


Aquests objectius són els més importants, si no volem que la catequesi sigui una pèrdua de temps fent  tan sols dibuixets i manualitats. El mossèn ha exhortat els catequistes, que han assumit la missió de transmetre la fe, que aprofundeixin en la seva vida espiritual i aprenguin i estudiïn el catecisme. Ningú pot transmetre allò que no té.


Una de les cançons que aprenen els nens, de COR NOU, amb els gestos que els ajuden a interioritzar el que diuen.