dimarts, 30 de juny del 2015

Hem fet una festa al Senyor i ha quedat content

- Immaculada, vols dir que el Senyor està content de nosaltres?

I la bona de la Immaculada, de Montblanc, amb uns ulls radiants i aixecant els braços, va contestar:

- I tant, mossèn, que ho està! Li hem fet una festa i, a més, li hem fet el dia que ens ho va demanar.

Aquesta va ser la breu conversa, després de la vetlla d'adoració que vàrem fer la nit del Sagrat Cor. No hi ha cap foto, però la imatge la portem gravada dins nostre, els que hi participàrem. Pocs i molts, moltíssims, al mateix temps. Hi érem els que hi havíem de ser, però érem una multitud molt gran de gent per la qual vam pregar i en nom seu vam adorar Jesús. Va ser tan maca la festa que havia de durar una hora i en va durar dues!



Una nit plena de gràcia, plena de la presència íntima de Jesús. Una nit de miràcles de gràcia. Vam sortir tots tocats per l'amor de Jesús. La pregària va ser de cor a cor, sense adonar-nos-en, vam entrar dins el Cor de Jesús. Una pau, una immensa pau va prendre possessió de nosaltres i una sensació que havíem estat, veritablement, en companyia del Senyor. Al final de l'adoració tots ens miràvem amb complicitat i no calia dir-nos el què havíem viscut.


Naturalment que el Senyor està content de nosaltres, perquè Ell ens estima sempre, tant si li fem festes com si no. Però, tot i així, els que entren pels camins de la pregària profunda i intensa entenen perfectament la sentència d'un pare de l'Església: "Crist Ressuscitat anima sempre una festa dins del cor dels qui creuen en Ell". Aquesta frase li agradava molt al pare Roger Schutz, de Taizé. Quanta raó té!!


La festa del Sagrat Cor va néixer amb l'experiència espiritual de Santa Margarida Maria, a la qual el Senyor va demanar que es fes una festa dedicada al Sagrat Cor el divendres després de Pentecosta. El Santuari del Sagrat Cor de Paray-le-Monial ha esdevingut un centre molt important de renovació de la vida catòlica, animada principalment per la comunitat de l'Emmanuel, formada per consagrats, laics i preveres. En el vídeo podeu veure l'ambient que hi ha a les trobades d'estiu que aquesta comunitat organitza.