divendres, 21 de febrer del 2014

Què és el Twitter?

El Twitter és com una mena de "Mini blog" en el qual els missatges no poden passar de 140 caràcters -el que he escrit fins AQUÍ té ja 127 caràcters- (compta tot, els espais, els punts, tot) això us donarà una idea de com s'ha de ser de breu en les publicacions.

Molts diaris i altres mitjans de comunicació tenen el seu compte de Twitter on posen els titulars de les notícies de forma breu i, al costat, un enllaç per si es vol llegir el text sencer, per exemple:



VilaWeb és el mitjà de comunicació, @VilaWeb és la seva "adreça" de Twitter, 18 s. vol dir que quan jo ho he retallat feia 18 segons que s'havia publicat, i les lletres en vermell són l'enllaç per anar a llegir el contingut de la notícia.

Si a algú està interessat en rebre tot el que VilaWeb "tuitegi" (escrigui al seu twitter) es pot fer "seguidor" seu. Per exemple, aquesta és la pàgina de capçalera del Twitter de La Vanguardia. (Fixeu-vos, a la part inferior-dreta de la pantalla, com es van publicant els titulars i els enllaços que, en aquesta pàgina, tenen dissenyats en color blau)


Tothom la pot veure si hi va expressament (buscant-la a través de Google, per exemple) però si algú vol que, al obrir el seu propi Twitter, també li arribin, es fa "seguidor" fent un clic al lloc que he marcat amb el cèrcol i la fletxeta grocs i ja està!

Qualsevol persona pot tenir el seu propi compte de Twitter i parlar dels temes que vulgui... altres persones ho podran llegir i, si ho troben interessant, es faran seguidors seus i, així, aniran rebent sempre tot el que escrigui.

I tot això a què bé? -Us estareu preguntant- Doncs resulta que el Sant Pare també té el seu compte de Twitter i aquí, al nostre blog, de tant en tant publicarem algun d'aquests pensaments i reflexions seus (en català en diem "tuits" o "piulades")

Aquí comencem, doncs, amb els darrers quatre missatges del Papa Francesc


Esperem que us agradi aquesta nova mini-secció! ;-)