dimarts, 25 de febrer del 2014

El servent de Déu, Carlo Acutis


Carlo Acutis era un adolescent de la ciutat de Milà que morí per causa d’una leucèmia agressiva quan tenia quinze anys. Abans de morir a l’hospital digué: «No desperteu a la mare que està dormint i es preocuparà». Als darrers moments de la seva vida va oferir el seu patiment pel Papa i per l’Església.

Al Carlo li agradava l’esport i l’apassionava l’informàtica, tenia una capacitat tan gran per entendre tot el relacionat amb el món dels ordinadors (programació,  muntatge de films, creació de pàgines web) que molts el consideraven gairebé un geni en aquest camp. També li agradaven molt els animals. En Carlo era amic de tots, també dels pobres. Tenia l’alegria dels fills de Déu.

Carlo de petit

Havia demanat de fer la primera comunió als set anys, un any abans del que li hagués tocat per curs, perquè Jesús era el seu amic, i el mossèn de la parròquia li ho permeté. Segons el testimoni dels seus pares, mai va deixar la missa de cada dia i estimava l’adoració eucarística. També el rosari. Déu de vegades concedeix als infants el do de l’oració. Li dolia que els seus amics no estimessin Jesús, és que la gràcia l’habitava. Feia de voluntari amb nens i també amb gent gran.

Deixà escrits paràgrafs que sorprenen per la seva profunditat espiritual, per exemple escriure: «tots naixem com a originals i molts acabem sent fotocòpies», també «la tristesa és mirar-se a un mateix, la felicitat és mirar a Déu» o 
«l'Eucaristia és l'autopista que em porta al Cel»


Una terrible malaltia se l’endugué en molt poc temps, tenia només quinze anys. La vida del Carlo demostra que aquesta generació informatitzada pels twitters i els facebooks també pot viure la santedat cristiana. Per Itàlia s’estén la fama de la seva santedat. Nosaltres també la volem divulgar. Déu sap per què pren aquestes vides tant aviat, en pocs anys s’han fet dignes d’ell. Els seus pares van voler que el seu fill Carlo fos enterrat al cementiri d’Assis, la ciutat de Sant Francesc. Els casos de santedat de nois i noies que han mort a flor de joventut, no són estranys en l’Església.

L'Eucaristia és l'autopista que em porta al Cel.

Veiem aquest preciós vídeo que ens parla d'en Carlo


Podem fer aquesta pregària per l’ús privat, demanant la seva glorificació en l’Església.

Senyor Jesucrist, per l’amor del vostre servent Carlo a la vostra Eucaristia, vulgueu glorificar-lo en la vostra Església i concediu-me, si és la vostra voluntat, aquesta gràcia que us demano..., Per Crist, Senyor nostre. Amén.