diumenge, 21 d’octubre del 2012

Dichoso el corazón enamorado

La frase triada pel títol del post és de Teresa d'Àvila.


Un germà Carmelita, ocd, ha estat ordenat avui a Caravaca. Es diu Fra Amand de Maria. Tota la família carmelitana se n'ha alegrat. Caravaca està situada al nord est de la província de Múrcia. Es famós aquest poble per conservar des dels temps dels creuats una insigne relíquia de la Santa Creu. Es un pectoral del Patriarca de Jerusalem donat a aquella Església. Fra Amand és un noi jove, enginyer,de trenta un anys que amb brillantíssims estudis teològics avui ha estat ordenat de prevere. Es amic meu. L’alegria del poble de Déu l’envoltava quan el bisbe de Cartagena l’ha ordenat. La seva mare plorava de goig, amb un agraïment immens. Feliç ell a aquí el Senyor ha cridat en aquelles terres beneïdes per la presència de Sant Joan de la Creu. Joan de la Creu sabia d'aquells camins on va conèixer tants sofriments.

Santa Teresa de Jesús i Sant Joan de la Creu
He dormit al convent on hi ha la cel·la del mestre de la pregària, de les nits i de les albades. Sant Joan de la Creu que, en tots els treballs i les penalitats, havia escrit en el seu interior, cantant-lo interiorment, el Càntic Espiritual.

Que n’estic de content que un amic que porta la capa blanca del Carmel hagi esdevingut prevere de l’Església. La Salve carmelitana ha estat cantada, dolcíssima i he sentit com la Mare de Déu estenia el seu mantell damunt del seu fill, que ple de joia rebia la imposició de les mans i l’«ofrena del poble de Déu» per a la celebració de l’Eucaristia. Un altre fill de Teresa de Jesús, un altre germà de Sant Joan de la Creu. El Carmel és una riuada d'espiritualitat que brolla de la contemplació de la creu del Senyor. No hem d'oblidar que quatre doctors de l’Església són carmelites. Un home, Sant Joan de la Creu, i tres grans dones, Teresa, la gran, d’Àvila, Teresa de Lisieux, la petite Thèrese, i Edith Stein (Santa Benedicta de la Creu). Tots quatre sabien de la creu de Jesús i tots sabien d'aquella font d'aigua viva que brolla de Déu Trinitat, encara que sigui de nit.


Enhorabona estimat, P. Amand de Jesús, de tu també es pot dir: Dichoso el corazón enamorado. Al final de l’ordenació el jove ordenat ha dit allò que per un prevere és la més gran veritat: Nada te turbe, sólo Dios basta. Es un altre testimoni de l’Any de la Fe. Sí, per amor a Jesucrist, hi ha homes i dones que l’estimen tant que donen la vida per l’Evangeli.


Que bien sé yo
la fonte que mana y corre
aunque es de noche.
Aquesta viva fuente que deseo
en este pan de vida yo la veo,
aunque es de noche.