diumenge, 31 d’agost del 2014

Futbol per la Pau


Demà, dia 1 de setembre, a tres quarts de nou del vespre, a l'Estadi Olímpic de Roma tindrà lloc un partit de futbol molt especial...

Convocat pel Sant Pare!.

Sí, sí, el Papa Francesc, convençut del la força que té l'esport, convoca un partit de Futbol inter-religiós per la Pau.

"L'esport és una eina per comunicar els valors que promouen el bé de la persona humana i ajuden a construir una societat més pacífica i fraterna. Pensem en la lleialtat, el perseverar, l'amistat, el compartir i la solidaritat" (Papa Francesc)

Javier Zanetti, ex-jugador i actual vicepresident de l'Inter és un dels organitzadors.

"Reunirem a futbolistes de totes las religions per fer entendre, amb un gest simbòlic, que és possible construir un món en pau, fet de diàleg, de respecte envers els altres, per aquells que, encara que tinguin idees diferents de les meves, no són els meus enemics, sinó ocasió de creixement i de riquesa." (Javier Zanetti)


El nou director tècnic de la selecció argentina, i ex entrenador del Barça, Gerardo Martino, i l'entrenador de l'Arsenal, el francès Arsène Wenger, seran els encarregats de dirigir els dos equips que estaran plens de figures del futbol, tant ja retirats com en actiu i de primera línia, capitanejats per Zanetti i Buffon.

Podrem veure Maradona, que s'està entrenant a fons per poder participar. I els blaugrana Messi, Neymar i Mascherano han confirmat la seva presència accedint a la convocatòria del Sant Pare.


Altres els campions que han confirmat la seva presència són, Buffon, Zidane, Batistuta, Pirlo, Inzaghi, Nesta, Nagatomo, Eto'o, Ronaldinho, Muntari, Xevtxenko, Benayoun, Muslera, Podolski, Özil, Simene, Nainggolan, Rodríguez, Heinze, Trezeguet, Palau, Álvarez, Schelotto, Campagnaro, Cambiasso, Lavezzi, Icard, Toni i Carrizo.

Magnífica idea del Papa Francesc! Esperem que tingui el ressò que es mereix i... què guanyi la pau!!