divendres, 15 de novembre del 2013

Un tifó encara més gran de solidaritat


El país de Filipines, tant llunyà en l’espai però tant a prop en el cor, ha estat assolat per una tempesta de les més grans que la història ha registrat. El tifó Haiyan, com un monstre maligne, ha deixat al seu pas la destrucció i la mort. Això toca el cor. Son persones humanes i famílies senceres que ploren impotents la mort dels seus. Deu mil persones, Déu meu! Les sis illes del centre de Filipines i la ciutat Taclobán completament arrasades. L’ajuda internacional s’ha posat en moviment. El desastre és tant gran que costa d’arribar allí per ajudar-los. Els falta aliment, aigua i sostre. I la telefonia mòbil encara no funciona.


Com desitgem que s’aixequi un tifó encara més gran de solidaritat i de pregàries!


El diumenge passat, quan cantava amb la comunitat parroquial el Pare nostre, evocava l’amor del Pare del Cel que compassiu ho omplia tot del seu amor, prenia els seus fills cap al seu cel, i posava ja en el cor de tota la humanitat un desig de col·laboració, de solidaritat. La immensa compassió de Déu envers els seus fills i filles de les llunyanes i estimades Filipines. El poble de Déu allí és molt catòlic (els filipins que viuen entre nosaltres sempre ens han donat un gran testimoni de la fe).



La pregunta sobre el mal se’t fa punyent dins del cor. Per què? No ho sabem ni ho podem saber... Per què la providència de Déu permet que les forces de la naturalesa senyoregin i portin tanta destrossa i desolació? Però jo sé que l’amor de Déu actuarà donant consol, refent l’esperança i suscitant arreu del món, també en el cor de l’Església, una riuada de solidaritat envers els nostres germans de les Filipines.

Que la Mare de Déu, tant estimada pels catòlics de les Filipines, els ajudi. Com ha dit l’arquebisbe de Manila, la fe dels filipins és més gran que el tifó. També la seva esperança. No els deixem sols. Preguem. Escoltem aquesta Ave Maria en actitud de pregària pel poble filipí. Resem germans, tinguem el sant rosari a les mans i al cor.