dijous, 3 de gener del 2013

Un any nou, un any més del Senyor i per al Senyor

La felicitació per a l’Any nou és per a tots, plena d'afecte i de benedicció. Per Nadal celebrem la benedicció de Déu Pare que és el Crist, Jesús. En Ell i només des d'Ell reprenem el camí de l’Església, a la nostra parròquia per aquest any nou 2013.


I vers on anem? Si un no sap a on va no pot saber el camí que hi porta i no arribarà enlloc. Anem cap a Déu i vers el Regne. Ell és el final i la plenitud de les nostres existències. L’Església peregrina en aquest món serà consumada en la glòria. I Maria ja reflecteix sobre nosaltres la llum d'aquesta glòria.

En aquest camí no estem cridats a fer grans coses en el moment actual de la vida de l’Església i del món, estem cridats a ser autèntics, com autèntica és la Paraula que ens ha estat donada. Això és el que podem demanar al Senyor, en això és en el que ens podem esforçar: que la comunitat de cristians de Crist Rei de Reus sigui una comunitat autèntica de deixebles de Crist. Autèntic s’oposa a fals i aparent.

Però l’autenticitat de la vida cristiana no la podem aconseguir nosaltres sols, és un do que rebem del Senyor i que li hem de demanar. Només Ell ens pot revestir d'autenticitat i fer-nos testimonis seus davant del món. Som seguidors de Crist que s’ha definit com “la veritat”. El Senyor no ens demanarà els fruits del nostre treball, sinó si hem estat fidels a la vocació que hem rebut. Hem de deixar el futur en mans del Senyor i tenir la certesa que tot allò que hem sembrat amb amor germinarà.

Que tant de bo la nostra comunitat parroquial reflecteixi quelcom de la vida de les comunitats cristianes primeres: eren fidels a la pregària i a l’Eucaristia, escoltaven la predicació dels apòstols i tot ho feien amb alegria i simplicitat de cor. I compartien el que tenien amb els altres, de tal manera que el món podia dir d'ells: “Mireu com s'estimen”. La vida cristiana, quan es viscuda amb profunditat sempre és fecunda, és llavor que regada per la gràcia, creix per ella mateixa i dóna fruit.

Un any nou, un Any de la fe, un Any per al Senyor, un temps que ens és donat per omplir-lo de pregaries i de les obres que hem de fer per al Regne de Déu. Confiem-ho tot al Senyor. Crist camina amb nosaltres i mai ens deixa.