dijous, 22 de març del 2012

Una Quaresma diferent...

Aquests dies de Quaresma, els tres grups de dimecres de Catequesi de confirmació d’infants (els que continuen després de la Primera Comunió) estem treballant junts. La resposta dels xiquets és molt bona i ho segueixen tot amb atenció.

En dies passats, entre altres coses, hem fet un mural on es destaquen les actituds de pregària, caritat i dejuni pròpies del temps de preparació a la Pasqua, hem pujat a l’església a pregar i també hem fet un Via Crucis en el que van participar amb interès.

Ahir vàrem tenir una visita molt especial: La germana Marie Jeanne Chantal, de les Germanetes dels Pobres d’aquí Reus, va venir a parlar-nos de qüestions molt relacionades amb tots aquests temes: la caritat, l’amor... i també ens va explicar algunes coses de la seva vida a l’Àfrica, quan era petita.


Als nens els va impressionar força quan els va dir que havia de caminar un munt d’hores per poder anar de casa seva a l’escola o a catequesi, o saber que tenien tan poquetes coses que si un dia algú aconseguia un caramel el compartia amb els companys.

Soeur Marie Jeanne els va recomanar que estimin molt els seus pares, que segueixin els seus consells, que ajudin a casa i que s’esforcin a l’escola i els va dir que, si volien, algun dia podien anar a fer companyia als avis, a jugar amb ells a jocs de taula, a llegir-los el diari o fer-los companyia.


Al final, li vàrem entregar un petit donatiu en el que els nens havien participat portant alguna moneda seva, estalviada aquests dies, i la van acomiadar amb un gran aplaudiment