dimarts, 21 d’abril del 2020

En la mort de l’estimada Maria Teresa Corts Escuté


Quan es feia de dia, avui, 21 d'abril, ha mort la Maria Teresa Corts. El dia és plujós, com si plorés per la mort d’una persona estimadíssima a la parròquia de Crist Rei de Reus. La Maria Teresa sempre hi era quan hi havia catequesi, era catequista i més que catequista. Hi era sempre, des de fa molts anys. Tota una vida. Per a ella no hi havia diferència entre la Parròquia i casa seva.


No ens podem fer a la idea què en aquest món ja no veurem més la Maria Teresa a la parròquia! Ens és inimaginable, Déu meu!

Participava cada any a l’Escola de Catequesi del SIC, anava a les reunions arxiprestals (Encara la recordo fent de reina Ester en una trobada d’infants de comunió als patis del Santuari de Misericòrdia). Essent aquí no recordo cap dia, en els onze anys que hi sóc, que no fos a la catequesi. Hi va ser fins al final i encara va posar els cartells de la Quaresma d'enguany, hi va ser fins que no va poder més.

Tots els armaris de la catequesi porten la seva empremta: Ella coneixia, guardava i conservava els cartells i materials ambientadors de cada temps litúrgic, fotografies, lletres, flors i estimava una imatge de la Mare de Déu de Montserrat. Posava pau sempre, ha vist tota la història recent de la parròquia i sempre ha estimat. A Crist Rei els preveres sempre sou estimats! Deia sovint.


Rebia amb amor i conscient del que feia el Cos de Crist. Menuda d'estatura, tant gran en el cor! Una de les pedres vivents de la casa del Senyor. Tindrem temps d’explicar tot l’itinerari creient de la Maria Teresa, ara tenim el cor massa tocat. A la terra estem tristos, però al Cel estan de festa.

Ha mort silenciosament dins de la Vida de Déu. Crist és consol i esperança pels qui vivim, i vida eterna pels difunts. Hem de donar gràcies a Déu pel testimoni de la seva fe i del seu amor a la parròquia. Ara preguem per la seva família, que tinguin consol i la satisfacció d’haver tingut una gran mare. I, preguem pel seu espòs, ancià i malalt.

Fins al cel, estimada Maria Teresa!

13 comentaris:

cristina ha dit...

Avui en ha deixat una gran persona, avui és un dia especialment trist.
Allà on vagi continuarà sent una persona activa i deixarà la mateixa empremta que ens ha deixat a nosaltres:tot bondat!

Maria Dolors Sardà ha dit...

Una gran persona. Tota la seva vida dedicada als altres i a la seva Parròquia.
Rebeu el meu condol.

Gna.Teresa Maria Abelló ha dit...

El cel serà una festa....
Que descansi en Pau.
El meu condol desde Honduras.

Família Moreno Roca ha dit...

Una gran persona molt estimada i portadora de Pau. Al cel sia

Unknown ha dit...

De molt bon record. 🙏 En PAU REPOSI.

David ha dit...

Sap molt de greu, en pau reposi 🙏

Unknown ha dit...

La Maria Teresa és un exemple d' una bona persona entregada a la parròquia i a la seva família. Que descansi en Pau a la casa del Pare. El meu condol als familiars.

Unknown ha dit...

El meu condol més sincer, en tots els anys que hem vingut a catequesi sempre et rebia amb un somriure

Assumpta ha dit...

Com a catequista de la Parròquia, he pogut gaudir d'haver-la conegut, com a mestra, companya i amiga.
Pensem que es farà molt estrany anar pels locals de catequesi i no trobar-la, però és que jo penso que sí que l'hi trobarem. Ha deixat una empremta tan gran, que, de fet, sempre serà amb nosaltres. A cada lloc que mirem l'hi trobarem. A cada capsa de colors que anem a demanar a secretaria, serà la seva mà qui ens l'allargarà, a cada cartell que pengem, a cada conte que expliquem... el seu record serà al nostre costat donant-nos un cop de mà.
I, des del Cel, el Cel del que tantes vegades havia parlat als infants, ens cuidarà a tots nosaltres.

M. E. ha dit...

Déu la rebrà amb les mans obertes.

Isabel María ha dit...

En pau reposi Maria Teresa.
Yo siempre la recuerdo cuando hacía teatro.

Unknown ha dit...

Persona dolça, alegre, entranyable, encara puc recordar en les reunions de família dels diumenges que era l'ànima per tot i per tothom especialment els que érem més petits. Que descansi en pau, sempre la recordaré.

Unknown ha dit...

Una cosina germana, molt estimada ,per tota la familia, la trobarem a falta, et recordarem sempre.