dilluns, 6 de juliol del 2015

Pilar Rahola fa un cafè amb joves catòlics.

El passat 21 de juny, la periodista i escriptora Pilar Rahola va ser convidada per la Delegació de Joventut de la Diòcesi de Barcelona a participar en una xerrada amb els joves en el que s'anomena Cafè YouCat. El tema era "Quin futur té la religió a Europa?"

Breu ressenya de la xerrada

Rahola, que es defineix com a agnòstica, va manifestar que es sentia molt còmoda amb persones que tenen una experiència espiritual i va dir coses tan interessants com que ella considera els Deu Manaments com la clau de volta de la llibertat, ja que la llibertat es crea a partir del NO: el que no pots fer com a respecte a l'altri (no robar, no matar...)

Com molt bé explica la web de la Delegació de Joventut, Rahola va abordar diversos temes, des de la persecució dels cristians, la defensa per als drets de les dones, sobretot, davant la radicalitat de l’islam i va intuir una possible rebrotada del catolicisme. Va animar a què els catòlics s’obrin i deixin de banda els guetos. Segons la periodista “la religió catòlica hauria de sortir de l’armari i penso que el Papa Francesc en aquest tema ajuda perquè és un papa en la trinxera social i en la trinxera dels valors”.

Va expressar la seva admiració per la gent de l'Església catòlica que hi ha pel món en llocs de conflictes i un gran respecte per la gent a qui la fe fa millors persones. Tot això -va afegir- fa que ella també es faci preguntes, ja que s'adona que alguna cosa han trobat aquestes persones que les fa millors.

Va acabar animant als joves a no quedar-se tancats sinó a ser valents i fer pública la seva fe.

Si us interessa veure tota la ponència sencera, la teniu en aquest segon vídeo