diumenge, 25 d’abril del 2010

L'Alegria de la Pasqua

Silenci, tenebra tristesa, por... així acabava aquell Divendres Sant pels Apòstols i algunes dones que havien quedat desolades veient el cos del Mestre malferit, colpejat, befa de tots, penjat d’una creu com un malfactor.
Malgrat tanta foscor, el diumenge de bon matí, unes dones esporuguides i temoroses van cap al Sepulcre per ungir amb olis aromàtics el cos que havien enterrat. Era tant l’amor vers Aquell Crucificat, que havia passat fent el bé, guarint malalts, perdonant els pecats, obrint escletxes d’amor i comprensió que no podien oblidar-lo.
Allà no el trobaren, el Pare l’ha Ressuscitat. La mort ha estat engolida, vençuda i nosaltres com Ell també gaudirem de la resurrecció.
Com...? És la fe que ens permet creure en la resurrecció. La nostra ment no pot comprendre allò que la sobrepassa, però si pot creure i fiar-se del Mestre. La Pasqua és el pas de la mort a la vida.
La Pasqua és la gran festa dels cristians. Aquell infant feble, desconegut, nascut en una establia, ara, després d’una vida donada al servei dels altres, morint per amor, ha triomfat, és el Vivent.
La Pasqua és descobrir la llum de Crist. La Pasqua és viure el nostre Baptisme. La Pasqua és viure a l’estil de l’home nou, el Crist.
La Pasqua és creure en el seu Esperit, que és qui ens dóna força per caminar estimant i sembrant pau.
La Pasqua és el nucli central de la nostra fe.
La Pasqua és una festa tant important que l’Església la celebra durant cinquanta dies. La Pentecosta clou aquest llarg període pasqual.
Ànim! Visquem plenament la joia de la Pasqua amb els signes pasquals: Alegria, Fortalesa i Amor.